ETG escola guanyadora del concurs ELECTROCAT 2015

Gran satisfacció dels alumnes i professors de grau superior

La victòria del campionat escolar ElectroCat 2015 és per l’equip de l’Escola Tècnica Girona, que amb el seu quadricicle elèctric, supera totes les fases del Circuit de Seguretat de Honda situat a Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona). L’ElectroCat, que aquest any celebrava la seva segona edició, pretén fomentar l’ús del vehicle elèctric, cosa que per l’Escola Tècnica Girona representa una bona oportunitat per millorar el coneixement i ús d’aquest vehicle.

Seguint l’essència de l’ETG de preparar als alumnes al nivell més alt, des de l’escola van considerar que no podien deixar perdre aquest repte. Xavi Agustí, coordinador d’ETG, afirmava “tenint present que l’objectiu de l’escola és preparar els alumnes de cara al mercat laboral alhora que oferir-los alguna cosa diferent que a la resta, no podíem dubtar en inscriure’ns i esperar que l’organització ens acceptés”.

El campionat va iniciar el divendres 26 de juny amb la presentació oral, defensa del projecte i valoració de l’aportació tecnològica al vehicle. I va ser durant el dissabte 27 que van tenir lloc les tres proves del circuit: en primer lloc, pujar el més ràpid possible una rampa de 20% de pendent, seguidament, aconseguir el menor temps en un slalom entre cons i, per últim, fer voltes al circuit durant 20 minuts. En les proves en circuit l’Escola Tècnica Girona va obtenir els 35 punts totals en joc, fet que els va proclamar guanyadors del campionat.

Per ells asseguren haver estat una grata sorpresa ser considerada l’escola que ha dissenyat i construït el millor vehicle del campionat, el qual destacava per l’estabilitat en el pas per corba. I això no és tot, ja que el vehicle de CTV Les Franqueses, que pertany al grup de centres d’FP de  la mateixa ETG, va obtenir la segona posició final a la classificació, així que la satisfacció va ser doble.

La valoració que fa en Jordi Moncanut, director de l’Escola Tècnica Girona, que aquest any celebra el seu 25è aniversari, ha estat molt positiva, no només lògicament per la classificació, sinó per la il·lusió amb què alumnes i docents han pres el projecte. Un projecte que els ha aportat aprenentatge, experiència i, sobretot, molta satisfacció després d’haver-hi treballat durant 6 mesos.

Al següent link trobaràs el video de resum del treball d'ETG en aquesta edició d'ELECTROCAT